Seran siivous

Seran tarina

Seranin tarina juontaa juurensa alkuvuoteen 2018, jolloin Sera Palttala teki yrityskaupat kotisiivousasiakkaista silloisen työnantajansa Jyrki Luomajärven kanssa. Asiakkaat olivat tuttuja, osa jo 10 vuoden takaa.

Jyrki jatkoi suunnallaan ikkunanpesuja ja muita keikkatöitä, ja Sera perusti Seran Puhtautta ja Palvelua Oy:n. Seitsemän hengen porukalla startattiin rintamamiestalon lisäsiivestä tekemään kotisiivouksia, ja seikkailu alkoi!

Sera Palttala on siivousteknikko ja pitkän linjan ammattilainen siivoustyössä. Seran Puhtautta ja Palvelua Oy:n takana onkin valtava määrä tietotaitoa ja ammattimaisuutta.

Neljässä vuodessa liiketoiminta kasvoi kattamaan kotisiivouksen lisäksi myös yrityssiivoukset, sekä ison määrän erilaisia keikkatöitä. Seran Vahinkopalvelut perustettiin tekemään erikoissiivouksia koronan keskellä, lisäksi tehtiin investointeja ja rekrytoitiin tasaisesti tekijöitä kasvavaan tiimiin. Työntekijämäärä nousi pariin kymmeneen, ja hommaa pyörittää tällä hetkellä neljän naisen tiimi.

Siivous saattaa aiheena kuulostaa tylsältä, mutta tämän siivousliikkeen arki on kaikkea muuta kuin tylsää. Sera ei päästä itseään tai työntekijöitään helpolla, vaan haastaa päivittäin tiimiään erilaisilla siivoustöillä ja kiperillä tehtävillä.

Työntekijöiden kesken onkin syntynyt monta vitsiä ”pikkuhommista” ja ”ihan helpoista ja nopeista töistä”. Sera on itse kentällä apuna silloin kun tarvitsee, ja rakkaus siivoustyötä kohtaan palaa edelleen, toimitusjohtajan tittelistä huolimatta.

Tärkein asia Seralle yrittämisessä kuitenkin on ollut alusta saakka toimia vastuullisena työnantajana ja huolehtia ihmisistä ympärillään. Arvostus, tasapuolisuus ja luottamus näkyy toiminnassa monella tavalla, ja työyhteisö toimii tiiminä.

Seranissa työn on oltava kivaa, ja vastuu toimivasta työyhteisöstä on sen jokaisella jäsenellä. Koko yhteisön toimiminen yhteisen hyvän eteen herätti Serassa myös ajatuksen onnellisuudesta. Voiko toimiva työyhteisö tehdä tekijänsä onnellisiksi ja välittää sitä onnellisuutta myös eteenpäin asiakkaillemme? Mielestämme voi. Teemme työtä siis onnellisuuden ja hyvinvoinnin eteen, niin yrityksen sisäisillä toimintatavoilla, kuin ulkoisilla toimillamme. Rahaa tärkeämpi mittari on hyvinvointi. Arvojemme mukaan raha seuraa perässä, kun ihmisillä on hyvä olla.